Pink Spider®: with great power comes great responsibility

Even de slagzin van onze favoriete spinnenman erbij gehaald om deze heldhaftige plant het podium te geven die hij verdient. We praten over de ‘Pink Spider®’ also known as Azalea japonica Pink Spider®. Hij blijft niet anoniem zoals de superheld die spinnendraden schiet en boeven vangt in zijn webben. Pink Spider® laat (bijna) altijd zijn ware gelaat zien. Een echte protagonist in je tuin of in je leefruimte.

De Pink Spider of Azalea Japonica

With great beauty comes great admiration

Even een vrije interpretatie van Spider-Mans lijfspreuk ‘With great beauty comes great responsibility’: moet kunnen. Want mooi, dat is-ie. Deze schoonheid dankt zijn naam aan zijn vorm en zijn kleur. Zijn roze superheldenkostuum met een witte afwerking maakt indruk en dat doet hij niet enkel bij zijn fans en medestanders. Ook niet-plantenliefhebbers vallen voor de superpowers van de Pink Spider®. Met zijn knappe uiterlijk oogst hij veel lof en bewondering.

Wat zit er achter het superheldenkostuum?

De Pink Spider® verstopt zich niet. Maar waar de buitenwereld hem kent als de superheld, weten de ‘insiders’ dat hij ook nog als de ‘Azalea japonica Pink Spider®’ door het leven gaat: een unieke variant van de traditionele Gentse Azalea. De genetica van deze plant behoort toe aan Leybaert. Geen gekke professor die de superheld creëerde in een lab, wel een plant van een innovatieve Wase plantenkweker die op tijd en stond de grenzen verlegt. Pink Spider® is nog vrij nieuw, maar maakt indruk op het internationale toneel.

De hoofdrolspeler in je tuin of leefruimte

Striphelden laten fantasieën op hol slaan, zowel bij de allerkleinsten als bij de nu wat oudere dames en heren. Vroeger waren er de strips en tekenfilms, nu speelt onze spinnenvriend de held in blockbusters wereldwijd. En ook de Pink Spider® heeft alles in zich om de hoofdrol op te eisen in je tuin of binnen, in je leefruimte.

De superpowers van de Pink Spider®

Een oogverblindende schoonheid met nauwelijks schrik voor extreme koudes. Temperaturen onder nul? Het doet hem helemaal niets. Maar zijn winterhardheid heeft zijn limieten. Elke superheld heeft nu eenmaal zijn zwakke plekken. Voor Superman is het ‘Kryptonite’, voor Spider-Man is het ethylchloride. Onze Pink Spider®? Die heeft het moeilijk met extreme vrieskoude en een teveel aan kalk uit leidingwater. Haal hem dus binnen bij temperaturen kouder dan -10 °C en geef hem regenwater om terug op volle krachten te komen.

Onze superheld is geen verzonnen personage …

In tegenstelling tot de fictieve personages die we kennen van in stripverhalen en films is de Pink Spider® wel degelijk een echte superhero. Ontdek zelf zijn superkrachten en haal dit Belgische topproduct in huis. You’ve got the power!

Wil je meer weten over de Azalea japonica Pink Spider®?